Wat is nu eigenlijk Carbonpapier

Laatst had ik mijn aankoop voor bureau accessoires hier ook al met succes afgerond, dus dacht ik, voortaan doe ik al mijn aankopen hier in zover het hier verkrijgbaar is. Daarom ben ik ook voor mijn bestelling van Carbonpapier naar DéKantoorvakhandel.nl gegaan, en natuurlijk hadden ze hier wat ik zocht. Op mijn kantoor staat een kopieermachine, maar soms moet daar toch Carbonpapier aan te pas komen.

papier1

Even wat makkelijker

Dit soort papier bespreek je niet dagelijks, dus zit je nu te denken van ja wat is dat nou eigenlijk. Met Dit soort papier kun je heel eenvoudig de tekst op een vel papier kopiëren wanneer je geen kopieermachine bij de hand hebt, of deze soms defect is. Dit soort papier is dun, stevig papier voorzien van een laagje koolstofpoeder. Dan weet je nu wat het papier is, maar waarvoor word het nou eigenlijk gebruikt? Nou dat zijn de volgende punten:

  • bij de afwezigheid van/defect aan een kopieermachine
  • bij het maken van kopieën via een traditionele schrijfmachine
  • bij het overtrekken van een afbeelding op materiaal waar niet op geprint kan worden, bijvoorbeeld bij figuurzagen
  • bij combibonnen wordt via een aparte methode de inkt op de onderliggende vellen doorgedrukt, vergelijkbaar met de methode van dit soort papier

Aanrader

Bij de meeste bedrijven betaal je al snel teveel voor een pak papier, nu kan ik je zeer aanraden om bij dit bedrijf je aankoop te bevestigen. Ze hebben de beste resultaten met de beste prijzen er aan. Hopelijk heeft deze tekst je een beetje betere uitleg gegeven.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA